Nawoz krystaliczny - do pomidorow i papryki - Ziemovit

Przejdź do treści
NAWÓZ KRYSTALICZNY
DO PELARGONII

Specjalistyczny, doskonale zbilansowany nawóz krystaliczny

Łatwy do rozpuszczania i stosowania

Do stosowania przez cały okres wegetacji
OPIS
ZIEMOVIT Nawóz krystaliczny do pomidorów i papryki to specjalistyczny, mineralny nawóz ogrodniczy o unikalnej kompozycji makro- i mikroskładników niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju roślin, przeznaczony do nawożenia pomidorów, papryki, bakłażanów i innych roślin o zbliżonych potrzebach nawozowych.

Może być stosowany w uprawach w glebie, na podłożach torfowych i korowo-torfowych oraz innych podłożach, np. włóknie kokosowym, wełnie mineralnej. Termin stosowania i dawki odpowiednie do wymagań pokarmowych roślin i zgodnie zasadami racjonalnego nawożenia.

Wysoka zawartość potasu dostoswana do wymagań pomidorów, papryki i bakłażanów pomaga również roślinom w okresach dużych wahań temperatury i krótkookresowych niedoborów wody.

Dostępne opakowania: 200 g
ZASTOSOWANIE
ZIEMOVIT Nawóz krystaliczny do pomidorów i papryki może być stosowany przez cały okres wegetacji w formie roztworu wodnego.
DAWKOWANIE
Należy rozpuścić 1 łyżeczkę w 5 litrach wody (tj. ok. 1 g nawozu w 1 litrze wody). Uzyskany roztwór dokładnie wymieszać. Rośliny należy podlewać do uzyskania wymaganej wilgotności podłoża.

W okresie wegetacji nawożenie zaleca się wykonać co 10-15 dni.

Pomiędzy poszczególnymi nawożeniami, rośliny należy nawadniać wodą zgodnie z ich wymaganiami.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa.
Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.
Wróć do spisu treści